MSD, het grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland, breidt haar locatie in de Waarderpolder in Haarlem fors uit met nieuwe productielijnen,
een nieuw laboratorium en een ‘coldstore’. Dit is nodig om te kunnen voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar vaccins en vanwege de Brexit.
Op deze pagina houden we je op de hoogte van ontwikkelingen.

De feiten op een rij

MSD bouwt een zogenaamde coldstore voor gekoelde opslag van vaccins, met 5000 palletplaatsen. Eigenlijk een hele grote koelkast om vaccins op de juiste temperatuur te kunnen bewaren. MSD breidt ook het bestaande vaccinsgebouw uit, plaatst drie nieuwe verpakkingslijnen voor vaccins en bouwt een nieuw laboratorium (om kwaliteitstesten te kunnen uitvoeren). Naar verwachting zullen alle nieuwe faciliteiten in Haarlem begin 2021 operationeel zijn.

Lees het nieuwsbericht van 26 oktober 2019.

MSD coldstore_impressie 02

Brief aan omgeving

MSD Haarlem luchtfoto

Kort voor de start van de bouw heeft MSD omliggende bedrijven een brief gestuurd om de omgeving te informeren over werkzaamheden aan de noordzijde van het MSD-terrein. Hierin staat onder meer dat de nieuwe poort aan de Heringaweg dienst zal doen als ingang en uitgang voor bouwverkeer. De ingang aan de Waarderweg is bestemd voor onze eigen medewerkers, bezoekers en het reguliere vrachtverkeer. De bouwwerkzaamheden vinden alleen overdag plaats en zullen tot eind 2020 duren.

Met behulp van de zogenoemde ‘pulsmethode’ gaan eerst 680 palen de grond in, dit werk zal circa zes weken duren (dus tot medio december). Met dit pulsen worden ruimtes gemaakt die daarna worden volgestort. Zowel qua geluid als trillingen veroorzaakt deze methode minder overlast dan het ‘ouderwetse’ palen heien. Toch is ook het pulswerk op de site te horen. Wij vragen ieders begrip voor dit tijdelijke ongemak.

Interactieve animatie over MSD

Wist je dat MSD Nederland het grootste en meest veelzijdige geneesmiddelenbedrijf in Nederland is? Bekijk de animatie hiernaast.

Nog meer feiten over #MSDNL? Dit is wat je moet weten!

Wat zijn vaccins eigenlijk?

Wat zijn vaccins? Hoe werken ze en waarom zijn vaccins nog steeds belangrijk? Bekijk de video over vaccins en ontdek waarom MSD zich al meer dan 100 jaar bezighoudt met vaccins.

Heeft u een vraag aan MSD?

Als u een vraag heeft over de bouwwerkzaamheden kunt u MSD mailen:
communications@merck.com